Holdets wiki

Nogle hold eksperimenter også i en wiki "Digitale teknologier", vi anvender her pbworks. Vores wiki er offentlig.

torsdag den 19. marts 2015

Log for tirsdag 17. marts 2015

I de første lektioner samlede vi op på de forløbne uger, hvor vi har arbejdet med portfolio, skole (undervisning i bred forstand) versus samfundsudvikling.

Portfolioen

Kursisterne i modulet udfærdiger portfolioen dels som en arbejds- og dels som en præsentationsportfolio, sidstnævnte gav anledning til en del spørgsmål i relation til den praktiske udformning og selv eksamen. Vi kikkede på prezien fra første uv.-gang og drøftede forskellige eksempler på, hvordan det kan gribes an.

Foto tavle - vi drøfter bloggen og log i relation til eksamen
Yderligere støtte vedr. protfolio og eksamen i pædagogiske diplomuddannelser kan hentes i bogen: Læsning og skrivning

Skole versus samfund

Vi drøftede her det 21. århundredes kompetencer, og snakkede os frem til nogle bud, og hvorfor vi tænker det. Vi drøftede også,  hvordan vi både ser og ikke ser dem blandt vores elever på EUD.

Noterne fra tavlen


Som det kan ses af tavlens noter, drøftede vi bl.a. TPACK modellen igen. Der er en fin dansk forklaring til modellen på Learningsteknologi.dk. Vi kom også omkring SAMR, som et både post- og præevalueringsværktøj. Se dias-serie herunder.


Opgaverne i dias-serien er nogle af de vi i udvidet form skal arbejde med i de kommende uger.

Evaluering

En af opgaverne til i dag var udformningen af en test / quiz etc. Christina præsenterede os for hendes overvejelser om brugen af google forms, kahoot og meebooks, som redskaber for evaluering. Christina har på sin blog et interessant indlæg om hendes overvejelser og brugen af meebook.

Vibeke havde arbejdet med socrative og hendes overvejelser kan man blandt andet læse i indlægget her. Deres fremlæggelser gav grundlag for nogle gode snakke om evaluering versus test og hvorfor det i relation til Hatties forskning / udgivelser om synlig læring har betydning for god undervisning, jf. "En pædagogisk-didaktisk præsentation af John Hatties feedbackmodel" og "John Hatties feedbackmodel som kommunikativ læringsgenerator i skolen".

Konklusionen på vores diskussion slog Chrisitina fast med opsumering af 3 spørgsmål, som vi altid skal have vores elever til at tage stilling til:

Hvad vil jeg lære?
Hvordan vil jeg lære det?
Hvordan kan jeg se, at jeg har lært det?

Creative Commons versus Copy Right

Jeg gav en meget introduktion til emnet via emu´s materiale "Hvad må du på nettet?" og "Creative Commons", hvor vi blandt andet søgte på fotos på Flickr via CC search og tagget "lillehanne". Søgningen resulterer i en række fotos, som jeg i sin tid har taget og pålagt CC. Jeg giver her et eksempel på en søgning. 

Den kommende opgave for uge 13, tager udgangspunkt i arbejdet med CC og CopyRight opgaven er lagt på BB (menuen uv.-materialer).


Overvejelser

I forhold til min undervisning er det ikke it-differentiering på holdet, der er problematisk, men den manglende tid som kursisterne har til dels at eksperimentere og til dels at læse teori. Sidstnævnte skabte i dag en lidt skæv dialog til tider, men på trods af, at mine kursister er pressede tidsmæssigt er de meget aktive på deres blogge. 

Jeg havde som mål for i dagens f2f lektioner, at vi fik drøftet, hvorfor det er så vigtigt, at vi tænker teknologi, fag og didaktik/pædagogik sammen, når vi planlægger vores undervisning. Her synes jeg, at vi kom godt i mål. Vi går nu i nogle ugers online studie m. support og en række selvstændige opgaver, hvis output sikkert vil kunne ses i kursisternes indlæg, jf. bloglisten til højre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar